L10 in Coevorden
Modem 0
7741 MJ Coevorden
Bel ons op: 524522556
Meer informatie vind u op:
Of mail naar:
Krijg je nog een hypotheek als je al een creditcard hebt?
Aan de buitenkant ziet een creditcard er bijna hetzelfde uit als een pinpas. Het verschil tussen deze twee is echter dat je bij het gebruik van een creditcard het uitgegeven bedrag later betaalt. Dit bedrag wordt later van je rekening afgeschreven.
Bij een gewone bankpas is dat heel anders. Meteen op het moment dat jij daarmee een betaling doet wordt het bedrag gelijk van je bankrekening afgeschreven. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een creditcard hebben van Creditcardmaatschappij in Coevorden.
Een creditcard is vooral handig als je op vakantie gaat of als je een keer een grotere aankoop wilt doen. Wel is het zo dat wanneer je gebruik maakt van een creditcard, dit tot gevolg kan hebben dat je minder geld kunt lenen wanneer je een hypotheek wilt afsluiten.
Wat is de invloed van een creditcard op een hypotheek?
Zodra je een creditcard gebruikt wordt deze geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Dit wordt ook wel afgekort met de letters BKR. Voor een creditcard geldt dat deze alleen geregistreerd in het geval dat een besteedt bedrag met de creditcard in termijnen terugbetaald kan worden.
Dit zit namelijk zo: door een creditcard te gebruiken waarmee je in termijnen terugbetaalt, heb je eigenlijk een lening. Voordat een hypotheekverstrekker je een hypotheek verstrekt, wil deze eerst weten wat je aan leningen open hebt staan.
Het is namelijk nodig dat je niet alleen de hypotheeklasten kunt betalen, je dient ook nog aan je andere financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Lukt dit niet, dan is de kans groot dat je in betalingsproblemen terecht komt.
Al sinds oktober 2016 geldt de regel dat een creditcard waarmee het mogelijk is om in termijnen te betalen al wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro. Daarnaast geldt de regel dat de looptijd van het krediet langer dan een maand moet zijn.
Ben je de eigenaar van een creditcard waarbij geldt dat je het door jou uitgegeven bedrag binnen 30 dagen terug moet betalen? In dat geval geldt dat er voor deze creditcard geen BKR-registratie hoeft plaats te vinden.
Wil je dus een hypotheek aanvragen bij L10 in Coevorden dan is het handig om een eventuele BKR-registratie voor de aanvraag van de hypotheek op te heffen. Dit doe je door de openstaande schuld op de creditcard af te lossen.
Omdat je nu geen verdere betalingsverplichtingen hebt zal L10 in Coevorden je een hogere hypotheek aan kunnen bieden. Wel is het voor L10 in Coevorden nodig om een bewijs te zien dat er geen schuld meer aanwezig is op de creditcard.
Om aan L10 in Coevorden te kunnen bewijzen dat je geen schuld meer open hebt staan op je creditcard heb je ten eerste een bevestiging nodig van de creditcardmaatschappij. Hiermee kan je bewijzen dat er geen schuld meer is en dat de creditcard is opgezegd.
Daarnaast stelt L10 in Coevorden het ook op prijs als je in staat bent om een rekeningafschrift te kunnen overleggen waaruit duidelijk blijkt dat je de openstaande lening met je eigen middelen afgelost hebt.
Wat heeft een creditcard te maken met je maximale hypotheek?
Wil je bij L10 in Coevorden een hypotheek afsluiten, dan is het beter om geen schuld op je creditcard open te hebben staan. Een openstaand bedrag op een creditcard heeft namelijk veel invloed op de hoogte van je hypotheek.
Het is zo dat een maximale hypotheek bij L10 in Coevorden wordt berekend op basis van je inkomen. Wanneer er sprake is van financiële verplichtingen zoals een creditcard of een leasecontract voor een auto, houdt dit in dat je hogere maandlasten hebt.
Dit zorgt ervoor dat het bedrag wat je maximaal als hypotheek zou kunnen krijgen een stuk lager uitvalt. Er wordt namelijk elk jaar door het NIBUD gekeken naar welk deel van het inkomen maximaal aan hypotheek besteed mag worden.
Op het moment dat jij dus bij L10 in Coevorden een aanvraag doet voor een hypotheek, is L10 in Coevorden verplicht om hier rekening mee te houden. Dit wordt ook wel de woonquote genoemd.
Naast je inkomen is je woonquote ook afhankelijk van je leeftijd. Wanneer je ouder dan 67 bent en je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebt, is het zo dat er voor jou een hogere woonquote geldt dan voor jongere mensen.
Laten we als voorbeeld nemen dat er sprake is van een bruto jaarinkomen van 30.000 euro. Je kiest een hypotheek met een rentepercentage van 3,25 %. In dat geval is je woonquote 23,5. Hierdoor zouden je bruto hypotheeklasten per jaar 30.000 x 23,5 = 7.050.
Heb je echter de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, dan heeft dit gevolgen voor de woonquote. Deze stijgt namelijk naar 26,5 %. Hierdoor is je bruto hypotheeklast dus 30.000 x 26,5 wat uitkomt op 7950. Dit is dus 900 euro meer!
Kies je voor het afsluiten van een hypotheek bij L10 in Coevorden, dan wordt er met de woonquote berekend hoeveel je maximaal aan hypotheeklasten kunt krijgen. Aan de hand hiervan wordt de hoogte van het hypotheekbedrag vastgesteld.
Is er sprake van een hogere hypotheekrente, dan zal dit tot gevolg hebben dat de woonquote hoger uit zal vallen. Wel is het zo dat je eerder aan je maximale hypotheeklasten zit. Dit houdt in dat je bij L10 in Coevorden bij een hogere rente een lager maximale hypotheek zult kunnen krijgen.
De L10 in Coevorden berekent aan de hand van je toetsingsinkomen en maximale hypotheeklasten hoe hoog het bedrag wordt wat jij maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Heb je momenteel een creditcard met een openstaand bedrag, dan zal die maximale hypotheek dus lager uitvallen.
Neem contact op met L10 via de telefoon op: 524522556. Of via email: . Of bezoek hun website:
Je vind L10 op: Modem 0 7741 MJ in Coevorden.