M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen

Findio in Amsterdam

M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen
Pastoor van Eijsstraat 31
6161 VK Geleen
Bel ons op: 384209881
Meer informatie vind u op: 
Of mail naar: 

Hoe is het gesteld met je kredietwaardigheid?

Je kredietwaardigheid is met name belangrijk wanneer je van plan bent om een hypotheek af te gaan sluiten. Kredietwaardigheid krijg je helaas niet zomaar. Om te kunnen bepalen of jij in aanmerking komt voor een hypotheek zal een hypotheekverstrekker dus om te beginnen je kredietwaardigheid checken.

Wat houdt kredietwaardigheid in?

Stel je voor dat je een hypotheekaanvraag wilt gaan doen bij M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen. Deze zal dan in eerste instantie willen weten of je wel in staat bent om het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen.

Daarom zal er bij M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen altijd eerst gekeken worden naar je financiële gegevens voordat M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen besluit om de aanvraag van je hypotheek in behandeling te nemen.

Er zijn een aantal factoren waardoor je kredietwaardigheid bepaald wordt. Hieronder vallen zowel je kredietscore als je aflossings geschiedenis. Daarna zal er ook nog rekening worden gehouden met je maandelijkse lasten en eventuele schulden die nog openstaan.

M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen

Zeker als je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk om kredietwaardig te zijn. Je levert dan immers een product of dienst waarvoor klanten pas later hoeven te betalen. Je moet jezelf dus steeds afvragen of de klant je factuur ook daadwerkelijk gaat betalen.

Wat gebeurt er tijdens een kredietwaardigheidscheck?

Wanneer M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen een kredietwaardigheidscheck gaat uitvoeren weten ze of je geschikt bent om geld te lenen. Er wordt door M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleengekeken hoe je in het verleden met kredieten om bent gegaan.

Hierom wordt er door M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen naar een aantal verschillende factoren gekeken. Ten eerste kijkt M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen naar je algemene kredietrapport. Daarnaast is er aandacht voor je betalingsgeschiedenis en je kredietscore.

Kredietrapport

Wanneer M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen de informatie in een kredietrapport raadpleegt komen de volgende zaken naar boven. In een kredietrapport staat of en hoeveel schulden je hebt, hoe hoog die zijn, de limiet van je lopende kredieten en je huidige saldo.

Verder staat er in je kredietrapport nog wat meer informatie. M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen kan ook zien of je een wanbetaler bent, of er nog achterstallige betalingen openstaan en of er in het verleden sprake is geweest van faillissementen of incassoposten.

Dit is voornamelijk het geval wanneer je als ondernemer bij M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen een hypotheekaanvraag doet. Bij particulieren checkt M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen de gegevens bij het Bureau Krediet Registratie, ook wel BKR genoemd.

Betalingsgeschiedenis

Wanneer je als ondernemer een aantal rekeningen open hebt staan, zal het lastiger worden om bij M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen een hypotheek te krijgen. Ook voor particulieren geldt dat er door M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen wordt gekeken of er lopende schulden zijn.

Let er goed op dat onder schulden ook een contract voor een leaseauto of een creditcard vallen. Omdat je in beide gevallen vastzit aan maandelijkse termijnbetalingen zal dit invloed hebben op je hypotheekaanvraag. Deze zal hierdoor lager uitvallen.

Kredietscore

Nog een punt waar M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen bij de aanvraag van een hypotheek naar zal kijken is je kredietscore. Haal je een hoge score, dan houdt dit in dat je een hoge kredietwaardigheid hebt. Omgekeerd geldt dat je een lagere kredietscore zult halen.

Waarom is kredietwaardigheid belangrijk voor M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen?

Je kredietwaardigheid is voor M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleenniet alleen belangrijk voor de korte termijn. Hoe beter je kredietwaardigheid is, hoe sneller M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen je hypotheekaanvraag zal goedkeuren.

Waarom is kredietwaardigheid belangrijk voor M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen?

De kans is groot dat je een nog betere kredietwaardigheid wilt behalen. De beste kredietwaardigheid bereik je wanneer je op tijd aan al je financiële verplichtingen voldoet. Mochten er toch achterstallige betalingen ontstaan, zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk betaalt.

Lukt dit echt niet, regel dan een betalingsregeling met de schuldeisers. Ben je ondernemer, probeer dan aan je crediteuren een positieve bijdrage te geven aan je betaalgedrag. En zorg ervoor dat je onderneming gezond blijft!

BKR-registratie

Doe je als particulier bij M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen een aanvraag voor een hypotheek, dan zal hier een BKR-check aan voorafgaan. Weet je zelf niet of je een BKR-registratie hebt dan kan je dit vooraf zelf heel eenvoudig nagaan.

Gelukkig is het tegenwoordig heel makkelijk voor iedereen om na te gaan of je een BKR-registratie op je naam hebt staan.  Je hoeft hiervoor alleen de website van het BKR te bezoeken en in te loggen. Na het aanmaken van een account kan je inzicht krijgen in al je gegevens.

Wanneer je kijkt naar je BKR-overzicht ontdekt je dat je hier alle kredieten terug kunt vinden die je momenteel hebt lopen en je ziet ook de kredieten die net afgelopen zijn. Kijk goed na of al deze gegevens kloppen.

Mocht je momenteel een private leaseauto hebben, dan telt dit voor het BKR ook mee als een lening. Je lost iedere maand een bepaald bedrag op dit contract af. Dit zorgt ervoor dat je hogere maandlasten hebt waardoor je minder geld kunt lenen voor een hypotheek.

Het is aan te raden om in alle gevallen wanneer je een aanvraag wilt doen voor een hypotheek eerst je BKR even te checken. Het kan soms gebeuren dat hier dingen staan die niet meer aan de orde zijn. Zie je dit, neem dan contact op met degene die je dit krediet verstrekt heeft.

Zo kan dit eenvoudig opgelost worden en kan je gewoon een hypotheek aanvragen. Zou dit niet opgelost zijn terwijl M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen in Geleen je BKR checkt, dan zou dit betekenen dat je minder geld zou kunnen lenen om je droomhuis te kopen. Dat wil je vast voorkomen!

Neem contact op met M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen via de telefoon op: 384209881. Of via email: . Of bezoek hun website:

Je vind M.C. Fabus-Lenselink thodn Re-Effect Geleen op: Pastoor van Eijsstraat 31 6161 VK in Geleen.