Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven

Findio in Amsterdam

Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven
Park Zomerlust 82
2435 NG Zevenhoven
Bel ons op: 172409158
Meer informatie vind u op: 
Of mail naar: 

Hoe is het gesteld met je kredietwaardigheid?

Je kredietwaardigheid is met name belangrijk wanneer je van plan bent om een hypotheek af te gaan sluiten. Kredietwaardigheid krijg je helaas niet zomaar. Om te kunnen bepalen of jij in aanmerking komt voor een hypotheek zal een hypotheekverstrekker dus om te beginnen je kredietwaardigheid checken.

Wat houdt kredietwaardigheid in?

Stel je voor dat je een hypotheekaanvraag wilt gaan doen bij Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven. Deze zal dan in eerste instantie willen weten of je wel in staat bent om het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen.

Daarom zal er bij Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven altijd eerst gekeken worden naar je financiële gegevens voordat Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven besluit om de aanvraag van je hypotheek in behandeling te nemen.

Er zijn een aantal factoren waardoor je kredietwaardigheid bepaald wordt. Hieronder vallen zowel je kredietscore als je aflossings geschiedenis. Daarna zal er ook nog rekening worden gehouden met je maandelijkse lasten en eventuele schulden die nog openstaan.

Van Rosmalen  Van Veen Incassobureau in Zevenhoven

Zeker als je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk om kredietwaardig te zijn. Je levert dan immers een product of dienst waarvoor klanten pas later hoeven te betalen. Je moet jezelf dus steeds afvragen of de klant je factuur ook daadwerkelijk gaat betalen.

Wat gebeurt er tijdens een kredietwaardigheidscheck?

Wanneer Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven een kredietwaardigheidscheck gaat uitvoeren weten ze of je geschikt bent om geld te lenen. Er wordt door Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhovengekeken hoe je in het verleden met kredieten om bent gegaan.

Hierom wordt er door Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven naar een aantal verschillende factoren gekeken. Ten eerste kijkt Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven naar je algemene kredietrapport. Daarnaast is er aandacht voor je betalingsgeschiedenis en je kredietscore.

Kredietrapport

Wanneer Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven de informatie in een kredietrapport raadpleegt komen de volgende zaken naar boven. In een kredietrapport staat of en hoeveel schulden je hebt, hoe hoog die zijn, de limiet van je lopende kredieten en je huidige saldo.

Verder staat er in je kredietrapport nog wat meer informatie. Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven kan ook zien of je een wanbetaler bent, of er nog achterstallige betalingen openstaan en of er in het verleden sprake is geweest van faillissementen of incassoposten.

Dit is voornamelijk het geval wanneer je als ondernemer bij Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven een hypotheekaanvraag doet. Bij particulieren checkt Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven de gegevens bij het Bureau Krediet Registratie, ook wel BKR genoemd.

Betalingsgeschiedenis

Wanneer je als ondernemer een aantal rekeningen open hebt staan, zal het lastiger worden om bij Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven een hypotheek te krijgen. Ook voor particulieren geldt dat er door Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven wordt gekeken of er lopende schulden zijn.

Let er goed op dat onder schulden ook een contract voor een leaseauto of een creditcard vallen. Omdat je in beide gevallen vastzit aan maandelijkse termijnbetalingen zal dit invloed hebben op je hypotheekaanvraag. Deze zal hierdoor lager uitvallen.

Kredietscore

Nog een punt waar Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven bij de aanvraag van een hypotheek naar zal kijken is je kredietscore. Haal je een hoge score, dan houdt dit in dat je een hoge kredietwaardigheid hebt. Omgekeerd geldt dat je een lagere kredietscore zult halen.

Waarom is kredietwaardigheid belangrijk voor Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven?

Je kredietwaardigheid is voor Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhovenniet alleen belangrijk voor de korte termijn. Hoe beter je kredietwaardigheid is, hoe sneller Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven je hypotheekaanvraag zal goedkeuren.

Waarom is kredietwaardigheid belangrijk voor Van Rosmalen  Van Veen Incassobureau in Zevenhoven?

De kans is groot dat je een nog betere kredietwaardigheid wilt behalen. De beste kredietwaardigheid bereik je wanneer je op tijd aan al je financiële verplichtingen voldoet. Mochten er toch achterstallige betalingen ontstaan, zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk betaalt.

Lukt dit echt niet, regel dan een betalingsregeling met de schuldeisers. Ben je ondernemer, probeer dan aan je crediteuren een positieve bijdrage te geven aan je betaalgedrag. En zorg ervoor dat je onderneming gezond blijft!

BKR-registratie

Doe je als particulier bij Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven een aanvraag voor een hypotheek, dan zal hier een BKR-check aan voorafgaan. Weet je zelf niet of je een BKR-registratie hebt dan kan je dit vooraf zelf heel eenvoudig nagaan.

Gelukkig is het tegenwoordig heel makkelijk voor iedereen om na te gaan of je een BKR-registratie op je naam hebt staan.  Je hoeft hiervoor alleen de website van het BKR te bezoeken en in te loggen. Na het aanmaken van een account kan je inzicht krijgen in al je gegevens.

Wanneer je kijkt naar je BKR-overzicht ontdekt je dat je hier alle kredieten terug kunt vinden die je momenteel hebt lopen en je ziet ook de kredieten die net afgelopen zijn. Kijk goed na of al deze gegevens kloppen.

Mocht je momenteel een private leaseauto hebben, dan telt dit voor het BKR ook mee als een lening. Je lost iedere maand een bepaald bedrag op dit contract af. Dit zorgt ervoor dat je hogere maandlasten hebt waardoor je minder geld kunt lenen voor een hypotheek.

Het is aan te raden om in alle gevallen wanneer je een aanvraag wilt doen voor een hypotheek eerst je BKR even te checken. Het kan soms gebeuren dat hier dingen staan die niet meer aan de orde zijn. Zie je dit, neem dan contact op met degene die je dit krediet verstrekt heeft.

Zo kan dit eenvoudig opgelost worden en kan je gewoon een hypotheek aanvragen. Zou dit niet opgelost zijn terwijl Van Rosmalen Van Veen Incassobureau in Zevenhoven je BKR checkt, dan zou dit betekenen dat je minder geld zou kunnen lenen om je droomhuis te kopen. Dat wil je vast voorkomen!

Neem contact op met Van Rosmalen Van Veen Incassobureau via de telefoon op: 172409158. Of via email: . Of bezoek hun website:

Je vind Van Rosmalen Van Veen Incassobureau op: Park Zomerlust 82 2435 NG in Zevenhoven.